Home / Paduri / Suceava: Cherestea de peste 30.000 de lei, confiscată de poliţişti şi silvicultori

Suceava: Cherestea de peste 30.000 de lei, confiscată de poliţişti şi silvicultori

O acţiune comună a reprezentanţilor de la Garda Forestieră şi a poliţiştilor specializaţi pe probleme silvice s-a lăsat cu aplicarea unei amenzi serioase, de 5.000 de lei, şi confiscarea a peste 63 mc de cherestea din răşinoase, în valoare totală de 31.500 de lei.

Totul a plecat în urma unui control pe drumul naţional 2E, în zona localităţii Spătăreşti, derulat joi seară, în jurul orei 20.20. Cu acest prilej, a fost oprit în trafic şoferul unui tir marca MAN cu semiremorcă, condus de un bărbat de 34 de ani, din Frumosu. Pe avizul de însoţire a mărfii, respectiv 63,61 mc cherestea de răşinoase, era trecută localitatea Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, şi ora plecării 17.46, dar cu o zi mai devreme. Având în vedere această anomalie, poliţiştii şi silvicultorii şi-au pus imediat mai multe semne de întrebare.

Până la clarificarea situaţiei, materialul lemnos transportat a fost reținut în vederea stabilirii provenienței, fiind depozitat la sediul Ocolului Silvic Râșca.

„La data de 08.06.2018, în urma investigațiilor efectuate, s-a demonstrat repetabilitatea transportului cherestelei în baza aceluiași aviz de însoțire, contrar celor declarate în scris la momentul opririi de către conducătorul auto, precum că nu a mai efectuat transportul ca urmare a unei defecțiuni tehnice apărute pe raza comunei Frumosu. În urma inventarierii materialului lemnos transportat s-a constatat faptul că nici cheresteaua existentă în semiremorcă nu corespunde cu cea din avizul de însoțire amintit, fiind cu 0,22 mc mai puțin în auto față de cea consemnată în aviz”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.
Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Suceava: Trei transporturi ilegale de material lemnos descoperite în weekend

Trei transporturi de material lemnos aflate în afara legii au fost descoperite în traficul rutier …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *