Home / Business / Chinezii au construit un vas electric care transportă cărbune pentru termocentrale

Chinezii au construit un vas electric care transportă cărbune pentru termocentrale

China a lansat prima navă electrică de marfă. Potrivit China Daily, nava de 70 de metri lungime este echipată cu o baterie de litiu-ion de 2.400 kWh care stochează suficientă energie electrică pentru a transporta 2.200 de tone de marfă la o distanță de 80 de kilometri  într-o singură încărcare, la o viteză maximă de aproximativ 12 km/h. Timpul de reîncărcare a bateriei este dat în 2 ore, ceea ce reprezintă aproximativ timpul necesar pentru descărcarea navei la destinație

Nava a fost construită la Guangzhou Shipyard International din Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, care este situată pe râul Pearl la nord de Hong Kong. Șantierul naval este o filială deținută în totalitate de CSSC Offshore & Marine Engineering Company. CSSC reprezintă firma China State Shipbuilding Corporation.

În principal, vasul are două beneficii primare. În primul rând, nu produce emisii de carbon în timp ce se deplasează. Navele de marfă se numără printre cei mai mari poluatori din întregul sector de transport. În al doilea rând, se reduc costurile de transport pentru mărfurile în vrac deoarece prețul energiei electrice este mai mic decât prețul motorinei.

Vestea proastă este aceea că nava va fi folosită în principal pentru a transporta cărbune în stațiile de generare de-a lungul râului Pearl.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul general al Hangzhou Modern Ship Design & Research Co, compania care a proiectat nava electrică, tehnologia va fi în curând disponibilă și pentru vasele de pasageri sau de alt tip.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

„În România, prețul lemnului de foc pune pe jar industria mobilei”. Criza lemnului de foc va fi discutată de proprietari și administratori de păduri din țară, dar și de producători de mobilă și asociații ale forestierilor

Proprietari și administratori de păduri din toată țara, producători de mobilă, organizații de mediu și …