Home / Mediu / Emmanuel Macron: Pierdem lupta impotriva schimbarilor climatice

Emmanuel Macron: Pierdem lupta impotriva schimbarilor climatice

„Pierdem lupta” impotriva incalzirii globale si a schimbarilor climatice, a avertizat marti presedintele francez Emmanuel Macron, in cadrul reuniunii „One Planet Summit” din Paris, in fata a zeci de lideri din intreaga lume, scrie AFP.

„Nu ne miscam destul de repede si asta este drama”, a spus seful de stat. „Trebuie sa actionam toti pentru ca toti vom da socoteala”, a spus acesta.

„Ceea ce demaram azi este timpul actiunii deoarece urgenta a devenit permanenta”, a continuat Macron, in fata reprezentantilor a 127 de state, institutii internationale precum ONU si personalitati din mediul privat.

„Nu vom putea spune ca nu am stiut”, a subliniat presedintele francez.

Aceste declaratii sunt un ecou al avertismentului lansat de presedintele Jacques Chirac in septembrie 2002, la summitul Terrei din Johannesburg: „Casa noastra arde si noi privim in alta parte”.

In aceasta scurta alocutiune, Macron a lansat a doua parte a One Planet Summit, consacrat interventiilor liderilor prezenti si anuntarii de noi proiecte si finantari pentru lupta impotriva incalzirii climatice.

Sursa: HotNews

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Urecheală la Bruxelles pentru poluarea aerului

România are timp până luni, 5 februarie, ca să prezinte Comisiei Europene măsurile pe care …