Home / Paduri / Agent Green: Membrii Consiliului Științific al Parcului Național Semenic care s-au opus tăierilor, schimbați din funcție

Agent Green: Membrii Consiliului Științific al Parcului Național Semenic care s-au opus tăierilor, schimbați din funcție

Prin Ordinul ministrului mediului 2567/2016 privind aprobarea noii componențe a Consiliului Științific al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, membrii Consiliului Științific al parcului care s-au opus exploatărilor forestiere planificate de Romsilva și avizate de administrația parcului au fost schimbați, potrivit Agent Green

Conform sursei citate, membrii Consiliului Științific au fost amenințați în mod repetat că exploatările din rezervații trebuie avizate, în caz contrar aceștia urmând să fie puși să plătească milioane pentru pierderile cauzate pentru că nu se realizează tăierea.

Nu există pierdere pentru că nu ar trebui să existe tăieri planificate într-un parc national”, explică Silviu Constantin, fostul președinte al Consiliului Științific al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

În cele din urmă, Silviu Constantin și ceilalți membri incomozi ai Consiliului Științific au fost schimbați prin ordin de ministru al mediului.

Cea mai mare pădure virgină de fag din întreaga Uniune Europeană

Parcul Național Semenic – Cheile Carasului se poate mândri încă cu cea mai mare pădure virgină de fag din întreaga Uniune Europeană. În iulie 2017, anumite zone insulare ale parcului au fost incluse în Lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Dar, alte păduri prețioase din parcul național nu sunt suficient de protejate în fața exploatărilor forestiere.

Investigațiile organizației Agent Green dezvăluie o devastare masivă a pădurilor naturale chiar până în mijlocul parcului. Noul documentar de investigație, publicat astăzi, dezvăluie dovezi de încălcare sistematică a legilor și de management defectuos al administrației parcului național și al autorităților de mediu. În unele cazuri, chiar și în rezervațiile naturale ale parcului se fac exploatări forestiere avizate chiar de administrația parcului și cu implicarea altor autorități.

Citeste toata stirea aici:

Sursa: Green Report

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …