Home / Paduri / Filtre rutiere pentru verificarea transporturilor de lemn: Amenzi de peste 20.000 de lei, material lemnos confiscat şi o autoutilitară indisponibilizată de poliţiştii suceveni

Filtre rutiere pentru verificarea transporturilor de lemn: Amenzi de peste 20.000 de lei, material lemnos confiscat şi o autoutilitară indisponibilizată de poliţiştii suceveni

Poliţiştii suceveni au organizat joi, vineri și sâmbătă, mai multe acţiuni de combatere a delictelor silvice și a transportului ilegal de material lemnos.

Astfel, au fost organizate filtre rutiere şi au fost controlate peste 50 de transporturi de material lemnos.  Cu ocazia efectuării controalelor au fost identificaţi şi transportatori care nu au respectat legislaţia în vigoare, procedându-se la confiscarea lemnului şi a mijloacelor folosite pentru transportul acestuia şi la aplicarea de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 20.000 lei şi au fost confiscate o autoutilitară şi peste 30 m.c. material lemnos.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava.

Astfel, sâmbătă în jurul orei 04:35, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Brodina, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că documentele de însoțire a materialului lemnos prezentate pentru control de conducătorul auto, nu erau completate conform normelor legale incidente, iar în aplicația informatică nu există cod unic pentru autoutilitară, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal  cantitatea de 18,38 m.c. lemn rotund de lucru, de esență rășinoase.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Brodina, în timp ce autoutilitara a fost indisponibilizată.

În cursul zilei de joi, polițiștii au depistat pe drumul forestier Ciumârna din cadrul Ocolului Silvic Mălini, un bărbat de 38 de ani, din comuna Baia, care transporta cu autoutilitara, cantitatea de 2,40 m.c. lemn de foc de esență fag, fără documente legale, acesta declarând faptul că, materialul lemnos l-a achiziționat de la o persoană necunoscută. Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

Vineri, la  ora 15:40, poliţiştii au depistat pe DN 2, din comuna Cornu Luncii, o autoutilitară cu remorcă care transporta material lemnos, însă, întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de lemn transportată și cea înscrisă în avizele de însoțire, s-a procedat la inventariere, constatându-se faptul că, vehiculul transporta cu 3,76 m.c. în plus față de cel înscris în documente. În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos în plus și sancționarea contravențională a societății emitente a documentelor, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot vineri, poliţiştii au depistat pe DJ 209A, din comuna Mălini, un bărbat din comuna Vadu Moldovei, care transporta cu autoutilitara material lemnos, însă, întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de cherestea transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatându-se faptul că, acesta transporta cu 3,58 m.c. cherestea în plus față de cea înscrisă în documente. În acest caz s-a dispus confiscarea materialului lemnos în plus, în valoare de aproximativ 2.000 lei și sancționarea contravențională a societății emitente a avizului,  cu amendă în valoare de 3.000 lei.

 

Citeste toata stirea aici:

Sursa: NewsBucovina

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …