Home / Paduri / Transport de lemn tăiat ilegal din Ţinutul Pădurenilor, depistat la Hunedoara

Transport de lemn tăiat ilegal din Ţinutul Pădurenilor, depistat la Hunedoara

Aproape 60 de metri cubi de lemn tăiat ilegal pe raza comunei Lunca Cernii au fost confiscaţi de poliţişti. Asta după ce un şofer din Sibiu, aflat la volanul unui camion, a fost oprit pe „centura” municipiului Hunedoara.

Acţiunea de control derulată de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice a avut loc marţi. Camionul condus de şoferul din Sibiu transporta 33,5 metri cubi de lemn (fag). Poliţiştii spun că lemnul avea provenienţa legală dintr-o altă partidă de masă lemnoasă decât cea care era înscrisă pe documentele de însoţire.

Şoferul a fost amendat cu 6.000 de lei şi a rămas fără lemnul transportat în camion. Cercetările au continuat însă în locul din care şoferul declarase că a încărcat trunchiurile de fag, undeva pe raza comunei Lunca Cernii. Aici au mai fost găsiţi 26 de metri cubi de molid „pentru care reprezentanţii societăţii comerciale care administrează activitatea nu au putut prezenta documente legale de proveniență. Din acest motiv, cantitatea respectivă de material lemnos a fost confiscată și predată în custodia ocolului silvic,  în vederea valorificării legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru tăiere fără drept şi furt de arbori, dosar în care este cercetat şi un abuz în serviciu „deoarece angajații societății au declarat că materialul lemnos identificat în rampă a fost exploatat de către ei la solicitarea gestionarului suprafeței de fond forestier național”, precizează IPJ.

Sursa: Glasul Hunedoarei

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …