Home / Actiuni si evenimente / Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie recomandarea ştiinţifică este de 20%. Această lipsă se face simţită prin extremele din timpul verii, secetă şi uscăciune, vântul puternic în calea căruia nu mai stau copaci şi prin aerul greu din oraşe. Asociaţia Pădurea Copiilor reîncepe programele de reîmpăduriri. 21 de hectare de pădure au ajuns la stadiul de masiv, în comunele Dragoş-Vodă şi Vâlcelele.
Asociaţia Pădurea Copiilor reîncepe programele de reîmpăduriri corporate sub egida „O echipă cu rădăcini sănătoase”. Campania de plantări va dura până la sfârşitul lunii noiembrie, zilele dedicate pentru voluntari corporate fiind 4 şi 11 noiembrie 2017. Asociaţia va desfăşura lucrări pe întreg parcursul lunii noiembrie, folosind ajutoare din comunitate şi utilaje mecanice. Prin asocierea cu un program de mediu cu rezultate, vizibilitate şi reputaţie foarte bune, companiile care optează pentru un teambuilding ce implică reîmpădurirea au numai de câştigat. Până în prezent au fost înfiinţate 58 de hectare de pădure. În 19 campanii de plantare, 390.000 de puieţi au fost plantaţi cu ajutorul a 10.900 de voluntari şi 2 utilaje de plantare prototip dezvoltate de INMA. Din cele 58 de hectare administrate de Asociaţia Pădurea Copiilor, 21 de hectare de pădure au ajuns la stadiul de masiv, cu arbori de 7-8 metri înălţime, în comunele Dragoş-Vodă şi Vâlcelele, judeţul Călăraşi.

Sursa: Adevarul

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Comunicat: Let’s Get Green! – cea mai amplă campanie națională de educație ecologică

  Școlile din  România pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro …