Home / Paduri / Transporturi ilegale de lemn depistate de polițiști la Vicovu de Jos, Frătăuții Noi și Mălini. La Frătăuți doi tineri au scos din rădăcini 18 arini de grosimi mici și încercau să-i ducă acasă

Transporturi ilegale de lemn depistate de polițiști la Vicovu de Jos, Frătăuții Noi și Mălini. La Frătăuți doi tineri au scos din rădăcini 18 arini de grosimi mici și încercau să-i ducă acasă

Polițiștii suceveni au depistat, în week-end mai multe transporturi ilegale de material lemnos la Vicovu de Jos, Frătăuții Noi și Mălini și  atrag atenţia cu privire la respectarea legalităţii transportului de material lemnos, având în vedere faptul că în această perioadă se intensifică activităţile de transport şi comercializare a lemnului în perspectiva apropierii sezonului rece.

Astfel, vineri, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, autoutilitara condusă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Putna, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,86 m.c. lemn de foc de esență fag.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 214 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolul Silvic Putna.

În cursul zilei de sâmbătă, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a surprins în flagrant, în zona podului ce delimitează comuna Frătăuții Noi, de comuna Frătăuții Vechi, în suprafața împădurită din lunca râului Suceava, doi tineri de 20 și 22 de ani, ambii din comuna Frătăuții Noi, în timp ce intenționau să încarce și să transporte cu un atelaj hipo, 18 arbori de grosimi mici, din specia arin.

Citeste toata stirea aici:

Sursa: News Bucovina

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …