Home / Paduri / Lemn de peste 22.000 de euro FURAT, timp de un an, dintr-o pădure din Băișoara.

Lemn de peste 22.000 de euro FURAT, timp de un an, dintr-o pădure din Băișoara.

Polițiştii au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de tăiere ilegală şi furt de arbori dintr-o pădure din Băișoara, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

„La data de 4 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj- Secția 9 Poliție Rurală Turda au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza comunei Iara, la locuințele a 7 persoane, bănuite de tăiere ilegală şi furt de arbori. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie 2016 – septembrie 2017, cei în cauză, cu vârste între 17 și 31 de ani, din comuna Iara, ar fi tăiat şi sustras material lemnos, dintr-o pădure din localitatea Băișoara. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 100.000 de lei. În urma perchezițiilor au fost ridicate 6 motofierăstraie mecanice, un fierăstrău manual, 6 atelaje hipo, special amenajate pentru transportul buştenilor, precum și chingi, lanţuri și material lemnos”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Polițiștii au pus în executare 8 mandate de aducere, iar faţă de 6 persoane a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. În cursul zilei de mâine, cei reținuți vor fi prezentați magistraților, cu propuneri de măsuri preventive.

Sursa: Monitorul de Cluj

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Sectorul forestier nu se mulțumește doar cu demisia ministrului Doina Pană, susține Cătălin Tobescu, administratorul Comunității Forestierilor

Proprietarii  de păduri și forestierii își pun mari speranțe în noul ministru care va prelua …