Home / Deseuri / Groapa de gunoi a Clujului s-a aprins la două zile după vizita vicepremierului la Pata Rât

Groapa de gunoi a Clujului s-a aprins la două zile după vizita vicepremierului la Pata Rât

Un incendiu puternic (foto), care se poate vedea de la kilometri distanță a izbucnit la groapa de gunoiu a municipiului Cluj Napoca. Este al doilea din acest an.

Andrei Biriș, ISU Cluj: „Se intervine în continuare. Se manifestă arderea în masă, este o intervenție de lungă durată. Sunt șase autospeciale. Suntem sprijiniți și cu cisterne pentru transportul de apă. Aglomerarea de deșeuri este destul de mare de acoperit”.

Ioan Aurel Cherecheș, prefectul de Cluj, a declarat la Antena 3 că el este convins că a fost un incendiu provocat. „În momentul de față se lucrează pentru stingere, incediul este izolat, nu se va extinde, au ars 5000-6000 de metri pătrați. Problema este și lipsa de apă, avem hidranți la 2 km distanță și nu are presiune. Este un incediu provocat, cred eu. Datele oficiale vor fi făcute după ce va fi stins incendiu”.

După primul incendiu volumul gunoiului depozitate a scăzut cu 30 la sută, așa că aprinderea gropii de gunoi pare un lucru foarte rentabil. De fiecare dată, în cele două cazuri, incendiile au pornit noaptea.

În cazul incendiului de miercuri seara, flăcările au 20 de metri înălțime, intervenția pompierilor militari fiind una extrem de dificilă. Surse oficiale din cadru ISU Cluj susțin că la fața locului au intervenit 32 de pompieri și opt autospeciale. Militarii sunt ajuutați de forțe civile. Focul se întinde pe o suprafață de peste 1000 de mp.

În cursul zilei de luni, vicepremierul Guvernului României, Gabriela Gavrilescu a inspectat groapa temporară de deșeu și a criticat modul în care aceasta este administrată. Pentru că municipiul Cluj Napoca nu are o groapă ecologică de gunoaie, resturile menajere sunt depozitate într-o groapă temporară, iar de acolo cantități mari sunt mutate la Alba Iulia sau Oradea. ”Am vrut să vedem ce se întâmplă cu depozitul de la Pata Rât, pentru că este o pată neagră pe toată zona aceasta de plin centru al Ardealului și este inadmisibil. Este inacceptabil ca fiecare clujean, fiecare român, să plătească pentru o proastă gestiune a banului public din cauza celor de la județul Cluj”, a spus vicepremierul.

Sursa: EVZ

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Ce se întâmplă cu deșeurile periculoase din universități?

Există multe tipuri de deșeuri periculoase, printre care și acelea rezultate în urma activităților din …