Home / Paduri / „Tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ”

„Tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ”

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunţat astăzi că în urma creşterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.
În primele 6 luni ale anului, infracţiunile de acest tip s-au redus cu 25% faţă de anul trecut, ca urmare a celor 45.000 de controale desfăşurate de Romsilva în această perioadă, precizează un comunicat de presă al PSD Botoşani. Amenzile s-au ridicat la peste 15 milioane de lei, iar confiscările la aproape 10.000 de metri cubi de lemn. În schimb s-au dublat agresiunile asupra paznicilor, având loc 21 de atacuri asupra personalului silvic de la începutul anului şi până în prezent, cât s-au înregistrat în întreg anul precedent.
Răzvan Rotaru a afirmat: „În cel mai scurt timp, trebuie să eradicăm definitiv acest fenomen al tăierilor ilegale de copaci şi să punem în aplicare cât mai multe programe de reîmpădurire, astfel încât să regenerăm pădurile din ţara noastră. Consider că suntem pe drumul cel bun, însă trebuie să luăm cele mai drastice măsuri pentru cei care exploatează ilegal pădurile. De aceea, trebuie să modificăm cadrul legislativ pentru înăsprirea sancţiunilor asupra agresorilor pădurarilor şi personalului care se ocupă de supravegherea fondurilor forestiere”.
Potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiaţi ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, faţă de 26.193 de metri cubi tăiaţi ilegal în primul semestru al anului trecut.
Regia Naţională a Pădurilor, Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului şi, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unităţi administrative sau aflat în proprietate privată.

 

Sursa: BURSA

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …