Home / Legi si politici de mediu / Doina Pană: Am votat modificarea Codului Silvic. Asigurarea lemnului de foc pentru populaţie, cu prioritate

Doina Pană: Am votat modificarea Codului Silvic. Asigurarea lemnului de foc pentru populaţie, cu prioritate

Codul Silvic a fost modificat astfel încât să prevadă mecanismele de asigurare a lemnului de foc pentru populaţie, pentru a nu se repeta situaţia de anul trecut, a anunţat deputatul Doina Pană. Aceasta a mulţumit, într-o postare pe pagina de faceboo, tuturor colegilor parlamentari care şi-au dat votul.

„În urmă cu 2 ani, dupa lupte foarte grele împotriva unui sistem mafiot dezlănţuit, se vota un nou Cod Silvic. O victorie uriaşă dar doar în aparenţă pentru că el conţine doar principii. Aplicarea lui depinde de hotărâri de guvern ulterioare care nu s-au dat sau s-au dat defectuos. De ex: am introdus pentru prima data în Cod „asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populaţie”. Oricâtă gălăgie am facut (scrisori deschise, somări de la tribuna Parlamentului), Guvernul Ciolos s-a facut că n-aude şi criza lemnului de foc a explodat datorită HG-ului defectuos dat.

Ca ă nu se mai repete situaţia, indiferent ce guvern iresponsabil va veni la un moment dat, astăzi am votat modificarea Codului Silvic încât să scrie în el exact cum se face „asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populaţie”, precizează deputatul Pană.

Sursa: Rasunetul

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Prima „Declarație privind protecția mediului în România”, semnată miercuri la București

Actualul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, și foști miniștrii din același domeniu au semnat miercuri, …