Home / Paduri / Încă un dosar penal pentru furt de lemn în Apuseni. Poliţiştii au confiscat 16,4 mc de material lemnos din Sălciua

Încă un dosar penal pentru furt de lemn în Apuseni. Poliţiştii au confiscat 16,4 mc de material lemnos din Sălciua

Poliţiştii din Sălciua au continuat acţiunile de control în fondul forestier din zona comunei. Au fost recuperaţi 16 metri cubi de material lemnos, iar unui bărbat din comună i-a fost întocmit dosar penal, pentru tăiere ilegală de arbori, transmite IPJ Alba.

În 23 iunie, poliţiştii Postului de Poliţie Sălciua, sprijiniţi de silvicultori din cadrul Ocolul Silvic Muntele Mare Poșaga, au făcut un control în locul numit „Pentea” , situat în fondul forestier naţional de pe raza comunei Sălciua.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că, în perioada decembrie 2016 – iunie 2017, un bărbat în vârstă de 68 de ani din comună a tăiat, fără drept, 14 arbori de esenţă răşinoasă, de pe o parcelă ce o deţine în fondul forestier respectiv.

Poliţiştii şi silvicultorii au identificat 16,4 metri cubi de material lemnos, tăiat ilegal, pe care l-au ridicat, în vederea confiscării.

Activităţile de control vor continua.

Sursa: Alba24

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …