Home / Fără categorie / Primul autobuz-grădină din lume în care se poate călători

Primul autobuz-grădină din lume în care se poate călători

În Taipei (China), într-un autobuz folosit pentru transportul în comun, doi designeri au creat o grădină. Este prima instalație artistică de acest tip amenajată într-un autobuz, care le permite pasagerilor să călătorească printre mușchi, orhidee sau ferigi. Într-un oraș care are probleme cu calitatea aerului, proiectul a fost conceput pentru a aduce comunitatea urbană mai aproape de natură. 

Proiectul se numește „Forest Bus” și circulă pe o rută populară din Taipei. Acesta a fost un efort comun al peisagistului Alfie Lin și a designerului Xiao Qing-Yang, dar și al unui producător local de autobuze. Potrivit Taipei Times, amenajarea autobuzului a costat 3.320 de dolari, ceea ce a însemnat achiziționarea florilor și plantelor, dar și taxele de întreținere și de administrare. Autobuzul-grădină a avut o perioadă de probă de șase zile, când circulat pe traseu o dată pe zi.

Acesta a fost decorat cu plante tropicale din Taiwan, incluzând orhidee, ferigi și alte specii de plante aeriene, iar scaunele au fost acoperite cu gazon.
autobuz

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

România, locul 10 în Europa la regenerabile

Romania ocupă locul 10 între statele membre ale Uniunii Europene după ponderea energiei obţinute din …