Home / Deseuri / Cluj: Sistem care sortează automat deșeurile reciclabile, instalat în premieră de autorități, inaugurat în comuna Florești

Cluj: Sistem care sortează automat deșeurile reciclabile, instalat în premieră de autorități, inaugurat în comuna Florești

Un sistemul complet automatizat pentru preluarea deșeurilor de ambalaje, cu stocare subterană și recompensă pe loc pentru cetățeni a fost pus în funcțiune, marți, în premieră națională, în localitatea clujeană Florești, cea mai mare comună din țară.

Stația inteligentă este construită pe o platformă betonată în care sunt amplasate subteran containere de colectare selectivă și poate prelua deșeuri de ambalaje PET, sticlă și doze de aluminiu. În plus, oferă pe loc o recompensă sub forma voucherelor de cumpărături, ce pot fi folosite în magazinele care aparțin unui mare lanț de supermarketuri.

‘Este vorba despre primul sistem instalat de o autoritate locală, public, care are capacitatea de a sorta, cu un aparat automat, deșeurile. Nu este numai un sistem în care persoanele introduc, prin educația pe care o au, în locurile în care trebuie, fiecare deșeu. El este preluat de aparat, este sortat în interior și dus în pubela care trebuie. Sortarea se face automatizată sută la sută’, a explicat, marți, la evenimentul organizat pentru inaugurarea sistemului, Constantin Damov, co-fondator Green Group, entitate care a oferit comunei Florești acest aparat.

CITESTE TOATA STIREA AICI:

Sursa: AGERPRES

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Modele românești de succes din industria colectării deșeurilor

Potrivit statisticilor, România are o rata de reciclare de 5% și o țintă de 50% …