Home / Mediu / ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ Statele Unite, așteptate cu nerăbdare la summitul G7 pentru mediu, la Bologna

ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ Statele Unite, așteptate cu nerăbdare la summitul G7 pentru mediu, la Bologna

Miniștrii mediului din țările care alcătuiesc grupul G7 se reunesc duminică și luni în orașul italian Bologna, unde reprezentantul american, Scott Pruitt, va trebui să facă față unui front comun al celorlalți participanți, la zece zile după ce Statele Unite au anunțat că se retrag din Acordul pentru climă de la Paris, informează AFP.

În contextul în care chestiunile legate de climă au destrămat la sfârșitul lunii mai unitatea țărilor din G7, pentru prima dată în istoria sa, cu ocazia unui summit al liderilor lumii organizat la Taormina, în Sicilia, și cu un Donald Trump hotărât să își joace propria „partitură”, aceeași tematică va fi evocată și pe străzile din centrul orașului Bologna, unde va fi organizat un protest în cursul după-amiezii de duminică.

„Ne așteptăm la o participare bună. După decizia lui Trump, există o mare nemulțumire și o nouă dezbatere a fost deschisă”, a declarat pentru AFP Giacomo Cossu, unul dintre organizatorii mitingului.

În ceea ce îi privește pe miniștrii participanți, care se vor reuni într-un hotel de la periferia orașului italian, Acordul de la Paris se va afla la rândul său în centrul întâlnirilor bilaterale și al meselor rotunde, pentru a vedea dacă Statele Unite „au mai multe lucruri concrete de propus”, a explicat un purtător de cuvânt al ministrului german pentru mediu, Barbara Hendricks.

Citeste toata stirea aici:

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Urecheală la Bruxelles pentru poluarea aerului

România are timp până luni, 5 februarie, ca să prezinte Comisiei Europene măsurile pe care …