Home / Paduri / Firmă din Ilva Mare, amendată usturător pentru transport ilegal de lemn! I s-a confiscat şi marfa

Firmă din Ilva Mare, amendată usturător pentru transport ilegal de lemn! I s-a confiscat şi marfa

O societate comercială din Ilva Mare a fost amendată, în data de 1 iunie, cu 25.000 lei de poliţişti şi reprezentanţii Gărzii Forestiere, după ce nu a putut dovedi legalitatea unui transport de circa 26 m.c. de lemn, în valoare de 3.000 lei. Pe lângă amendă, agentul economic a rămas şi fără cantitatea de lemn transportată ilegal, aceasta fiindu-i confiscată de oamenii legii.

Două zile mai târziu, poliţiştii au mai aplicat unui transportator de material lemnos o amendă usturătoare, de 15.000 lei.

La data de 1 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere judeţene Bistriţa-Năsăud au organizat o acţiune pentru combaterea delictelor silvice, pe raza comunei Lunca Ilvei.

Cu această ocazie a fost interceptat un transport de material lemnos, 25,82 mc, fără proveniență legală și care aparține unei societăți, cu sediul în localitatea Ilva Mare.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos, în valoare de 3.000 lei și autovehiculul folosit pentru transport.

De asemenea, au aplicat o sancţiune contravenţională la Legea 171/2010, în cuantum de 25.000 lei.

Totodată, la data de 3 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice împreună cu polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe raza orașului Sîngeorz-Băi și a comunelor arondate, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere și combaterea delictelor silvice.

În urma acestei acțiuni, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, în valoare de 1.595 lei, respectiv o sancțiune contravențională, conform Legii 171/2010, în valoare de 15.000 lei. De asemenea, a fost confiscată și cantitatea de 7,46 mc de material lemnos, transportat fără documente legale.

Sursa: Gazeta de Bistrita

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …