Home / Deseuri / E gata bariera antideşeuri de pe Someş

E gata bariera antideşeuri de pe Someş

Clujul are la intrarea Someşului în oraş un baraj pentru colectarea plutitorilor în teste.

De săptămâna aceasta, ar trebui să spunem adio peturilor, pungilor, conservelor, chiar şi canapelelor care coborau lin pe Someş până în centrul oraşului nostru „de cinci stele”. Barajul de colectare a deşeurilor comandat de Primăria Cluj-napoca a fost finalizat şi pornit, la stadiul de testare.

„A fost terminat şi funcţionează deocamdată doar pentru probe. Urmează să vedem cât de bine îşi face treaba şi apoi să trecem la recepţia lucrării”, a spus city managerul Gheorghe Şurubaru.

În anul 2016, Primăria Cluj-Napoca şi Administraţia Bazinală a Apelor Someş-Tisa (ABAST) au încheiat un protocol de colaborare prin care municipalitatea se obliga să finanţeze proiectarea şi execuţia unui baraj de colectare a plutitorilor în amonte de podul de pe B-dul 1 Decembrie 1918. Lucrările au fost realizate de firma Rono Aqua Oradea.

282.483

lei este valoarea care conţine TVA a investiţiei din Grigorescu

În acelaşi timp, înţelegerea cu ABAST a fost ca şi comuna Floreşti să amenajeze două astfel de baraje, în aşa fel încât la Cluj să ajungă cât mai puţine deşeuri. „Noi nu le-am făcut pentru că avem probleme vizavi de proprietăţi. Nu putem face baraje dacă malurile nu sunt în domeniul public al comunei. Aşteptăm soluţii.

Hidrolectrica ar trebui să facă un asemenea sistem la barajul din Floreşti. Ei oricum colectează o parte din gunoaie. Noi vom încerca să curăţăm malurile în zonele unde există persoane care poluează, e mai simplu aşa. Degeaba punem baraje dacă nu stârpim sursa deşeurilor”, a spus directorul tehnic al Primăriei Floreşti, Florin Zanc.

Sursa: Ziua de Cluj

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …