Home / Mediu / 43 de gaze contribuie la încălzirea globală

43 de gaze contribuie la încălzirea globală

Cercetătorii australieni din cadrul Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization și Universitatea din Melbourne au realiza cea mai mare bază de date cu privirea la nivelul gazelor cu efect de seră.

Colectivul științific a publicat la sfârșitul lunii trecute, în publicația Geoscientific Model Development, un studiu care  cuprinde o bază de date la nivel mondial privind 43 de gaze care contribuie la încălzirea globală de peste 2.000 de ani.

Comparând datele cu bulele de aer prinse în carotele de gheață, dar și în zăpada compactă, oamenii de știință au descoperit dioxid de carbon, metan și oxid de azot la niveluri mai mari decât cele din ultimii 800.000 de ani.

Ce au făcut oamenii de știință pentru a simula efectele schimbărilor climatice

Potrivit Agerpres, cercetarea a indicat o creștere semnificativă și continuă a nivelurilor gazelor cu efect de seră de la Revoluția Industrială și apoi din nou în anii ’50.

Aceste observații arată clar creșterea neîncetată și aproape continuă a nivelurilor unor importante gaze cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon, metanul și oxidul de azot începând din 1750”, a declarat David Etheridge, coautor și cercetător științific.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Urecheală la Bruxelles pentru poluarea aerului

România are timp până luni, 5 februarie, ca să prezinte Comisiei Europene măsurile pe care …