Home / Mediu / Intervenție dificilă a pompierilor în zona Ocolului Silvic Broşteni. Echipele ISU au fost sprijinite de utilaje forestiere

Intervenție dificilă a pompierilor în zona Ocolului Silvic Broşteni. Echipele ISU au fost sprijinite de utilaje forestiere

Aseară, Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei şi Grupa Operativă a ISU Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni, Ocoalele Silvice Broşteni şi Crucea şi două societăţi comerciale au intervenit cu 127 de angajaţi, 4 autospeciale, 6 motopompe, 12 TAF-uri şi un excavator pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Broşteni.

Flăcările se manifestau în zona denumită  Bidanul,  greu accesibilă, cu teren pietros, accidentat, unde ardeau resturi de exploatare forestieră pe o suprafaţă de aproximativ 0,4 hectare.

Incendiul a fost localizat cu ajutorul dispozitivelor de stingere alimentate de motopompe şi a mijloacelor de primă intervenţie.

Zona a fost izolată de restul fondului forestier prin fâşii de protecţie realizate cu ajutorul utilajelor forestiere.

Intervenţia a fost extrem de grea, din cauza aglomeraţiei de resturi de material lemnos, rezultate în urma exploatării, dar şi din cauza riscului de accidentare a forţelor de intervenţie, pe terenul abrupt şi stâncos din zonă.

Pe timpul nopţii, zona a fost supravegheată, iar astăzi dimineață intervenţia a fost reluată.

La ora 12,30 au fost lichidate ultimele focare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc în spaţii deschise.

Sursa: Ziarul de pe Net

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Suceava: Material lemnos în valoare de peste 50.000 de euro, abandonat de hoti

O adevărată comoară constând în peste 900 de mc de material lemnos a fost abandonată …