Home / Paduri / Covasna: Infracțiuni silvice constatate de polițiștii din Brăduț

Covasna: Infracțiuni silvice constatate de polițiștii din Brăduț

Marți, 23 mai 2017, polițiștii din Brăduț aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat în flagrant doi tineri, unul de 16, celălalt de 26 de ani, care au scos din rădăcini, fără drept, 18 arbori de esență stejar și fag, din pădurea de pe raza comunei. Materialul lemnos urma să fie transportat la domiciliul celor doi, cu atelaje cu tracțiune animală.

Polițiștii au dispus confiscarea celor două atelaje hipo, precum și a materialului lemnos, prejudiciul cauzat fiind în curs de evaluare. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de scoatere de arbori din rădăcini fără drept și furt de arbori.

Polițiștii covăsneni urmăresc în permanență respectarea prevederilor legale la regimul silvic, protejarea fondului forestier fiind una dintre prioritățile Poliției Române. Oamenii legii desfășoară frecvent acțiuni pe această linie, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și iau măsurile legale care se impun, de fiecare dată când constată abateri de la cadrul legal.

Sursa: covasnamedia.ro

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …