Home / Paduri / Aproape 14.000 de metri cubi de arbori taiati ilegal, descoperiti anul trecut de Garda Forestiera Ploiesti

Aproape 14.000 de metri cubi de arbori taiati ilegal, descoperiti anul trecut de Garda Forestiera Ploiesti

Aproape 14.000 de metri cubi de lemn taiat ilegal in judetele Arges, Prahova si Dambovita au fost descoperiti in cursul anului trecut de catre reprezentantii Garzii Forestiere Ploiesti, institutie care are arondate cele trei judete. Valoarea pagubelor produse in urma taierilor ilegale descoperite in aceste judete depaseste trei milioane de lei, potrivit news.ro.
Potrivit bilantului prezentat luni de Garda Forestiera Ploiesti, in cursul anului trecut reprezentantii acestei institutii au facut 133 de controale in fondul forestier constatand 184 de infractiuni . Datele oficiale ale Garzii Forestiere Ploiesti arata ca in cele trei judete arondate acestei institutii, respectiv Arges, Prahova si Dambovita, volumul arborilor taiati ilegal anul trecut este de 13.958 metri cubi, valoarea pagubelor produse din taieri ilegale depasind trei milioane de lei.

Totodata, in aceeasi perioada au fost constatate un numar de 1837 de contraventii la regimul silvic, s-au aplicat amenzi in valoare de 6.082.250 lei si a fost confiscat fizic un volum de materiale lemnoase de 3935 metri cubi, precizeaza sursa citata.

Potrivit sursei citate, numai in judetul Prahova au fost constatate anul trecut 83 de infractiuni si 556 de contraventii legate de taierile de arbori, in aceste judet fiind taiati ilegal in cursul lui 2016 peste 2600 de metri cubi de lemn.

De la inceputul anului 2017 si pana in prezent Garda Forestiera a descoperit, in Prahova, 650 de metri cubi de lemn taiat ilegal, valoarea pagubelor din taieri ilegale depasind 137.000 de lei/

Sursa: HotNews

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …