Home / Business / Maşinile ecologice se vând din ce in ce mai bine în România

Maşinile ecologice se vând din ce in ce mai bine în România

Dintre acestea, 16 sunt sută la sută electrice, în creştere cu 76,72% faţă de intervalul ianuarie – iunie din anul anterior, reiese din statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Vânzările de maşini ecologice raportate în primele şase luni ale anului în curs reprezintă echivalentul a 0,4% din totalul autovehiculelor noi comercializate în aceeaşi perioadă din 2014. Totodată, numai la nivelul lunii iunie 2015 au fost înregistrate 54 de unităţi, respectiv 0,5% din totalul raportat faţă de luna mai din acelaşi an.

Potrivit APIA, în ceea ce priveşte autoturismele hibride sau electrice, între 1 ianuarie şi 30 iunie 2015, au fost vândute 205 unităţi, din care 16 electrice 100%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost cuantificate 116 unităţi, dintre care numai două fiind electrice. La nivel european, liderul pieţei auto rămâne Grupul Volkswagen (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche), cu o cotă de piață de aproape 25%, urmat de PSA (Peugeot, Citroen și DS) cu o cotă de piață de 10,7% și de Grupul Renault (Renault și Dacia) cu o cotă de 10%.

Sursa: ZiuaNEWS

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Previous: Studiu: în condiții reale de condus, mașinile diesel sunt cu 50% mai poluante decât la teste Next: AFM: ”Programul pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare este în impas” Care a fost cantitatea de PET-uri pusă pe piață autohtona de Coca-Cola în 2015

În 2015, Coca-Cola HBC România a folosit în procesul de ambalare aproximativ 741 de milioane …