Home / Paduri / Comunicat: Greenpeace solicită intervenția Romsilva într-un caz de alunecări de teren iminente

Comunicat: Greenpeace solicită intervenția Romsilva într-un caz de alunecări de teren iminente

Greenpeace România atrage atenția Romsilva și Ministerului Apelor și Pădurilor asupra unui caz de exploatare forestieră din județul Bacău, care poate duce la alunecări de teren. În apropiere de gospodării, în localitatea Asău, județul Bacău, există un act de punere în valoare pentru 475 de arbori (1.005 metri cubi de lemn). Deja au fost extrași arbori la câteva zeci de metri de locuințe, pe un versant cu pantă între 30 și 50 de grade.

Ulița Purcăreni din Asău are deja un istoric de probleme cu inundații și aluviuni aduse de pe versantul cu pantă ridicată și procese erozionale active, probleme pe care Greenpeace le-a semnalat anul trecut. Tăierea arborilor de pe versantul de la marginea satului poate doar să agraveze problemele și să adauge riscul unor alunecări de teren.

Subliniem faptul că în data de 11 iunie 2016, în urma unor precipitații abundente, a avut loc o alunecare de teren pe partea cealaltă a Trotușului. Alunecarea s-a produs pe o lungime estimată la 2,5 km și o lățime ce variază între 10 și 40 de metri. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Comăneşti a dispus în data de 13 iunie 2016 evacuarea populaţiei din cele 12 gospodării supuse riscului, alunecarea fiind activă iar frontul său (temporar stabilizat) aflându-se la circa 100-150 de metri de case, respectiv la circa 350 de metri de drumul național 12A.

Citeste toata stirea aici:

Sursa: Greenpeace

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …