Home / Actiuni si evenimente / Suceava: 3.600 de puieţi de molid şi larice, plantați cu voluntari la Ocolul Silvic Cârlibaba

Suceava: 3.600 de puieţi de molid şi larice, plantați cu voluntari la Ocolul Silvic Cârlibaba

Evenimentele organizate de silvicultorii suceveni sau cu sprijinul acestora și dedicate Lunii Pădurii au continuat în zona de munte a județului, cu noi acțiuni de împădurire, efectuate cu voluntari.

O astfel de acțiune a avut loc joi, 11 mai, în cadrul Ocolul Silvic Cîrlibaba, pe o suprafață de un hectar de teren fiind plantați 3.600 de puieţi de molid şi larice, specii specifice zonelor de munte.

Lucrările de regenerare a suprafeței forestiere au fost efectuate de reprezentanți ai  Școlii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” Cîrlibaba –  elevii claselor a V-a şi a VIII-a, însoțiți de directorul instituției, prof. Crina-Manuela Ţăran, prof. Mihaela Nedelea,  coordonator al acţiunii, precum și prof. Viorica Arsenie,  ai Primăriei comunei Cîrlibaba – viceprimar Pavel Tironeac, și ai Postului de Poliţie Cîrlibaba, agent principal Ioan Păun.

Nu în ultimul rând, participanți, dar și îndrumători ai celorlalți voluntari la acțiunea de împădurire au fost reprezentanții Ocolului Silvic Cîrlibaba, şeful de ocol, inginerul Florin Onofresei, fiind însoțit de întreg colectivul ocolului silvic (ingineri, tehnicieni, pădurari, muncitori).

Pe lângă faptul că în urma celor câteva ore de muncă pădurea a fost extinsă, scopul acţiunii, care a fost atins, a fost ca elevii să conştientizeze problemele de mediu generate de activităţile antropice în arii naturale. De asemenea, s-a dorit educarea copiilor în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, ceea ce aduce beneficii pe termen lung întregii comunități locale.

 

Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …