Home / Actiuni si evenimente / Garda de Mediu suspendă greva/ Agenţia de Protecţie a Mediului se pregăteşte de proteste

Garda de Mediu suspendă greva/ Agenţia de Protecţie a Mediului se pregăteşte de proteste

Angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au acceptat să suspende greva generală pe parcursul negocierilor purtate cu reprezentanţii Guvernului.În paralel, funcţionarii Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului se pregătesc să declanşeze, în cel mult o săptămână, conflictul de muncă.

„Garda de Mediu a suspendat greva, până în data de 15 iunie, ca urmare a negocierilor purtate ieri cu Guvernul. Noi, cei de la Agenţia de Protecţie a Mediului, urmează să declanşăm conflictul de muncă, e o chestiune de zile, ce şine de judecătorie. Aşteptăm hotărârea instanţei care să aprobe greva generală, hotărâre care ar putea veni în cel mult 6-8 zile. În momentul în care vom primi acceptul instanţei, vom picheta Ministerul Mediului, apoi vom aştepta timp de 10 zile medierea de către Ministerul Dialogului Social, după care vom face o grevă de avertisment de două ore şi apoi greva generală”, a declarat pentru MEDIAFAX Ciprian Şoavă, liderul Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu.

Acesta a explicat că motivul declanşării conflictului de muncă este legat, în primul rând de salariile foarte mici, care, în unele cazuri, se apropie de minimul pe economie pentru un specialist cu 10-20 de ani de experienţă.

„Aceste promisiuni de majorare şi calculare corectă a salariilor sunt de 7-8 ani, toţi ne-au spus că se zbat pentru noi, că fac, că vor creşte salariile, iar ele au rămas la nivelul anului 2009. Deci, nu avem nicio garanţie că, din iulie, lucrurile se vor îndrepta. Mai mult de o discuţie şi un cuvânt al unui om, nu avem nicio certitudine. Noi chiar vrem să tragem un semnal de alarmă serios. Noi am tot avut promisiuni de la miniştrii şi prim-miniştrii. Iar doamna Graţiela Gavrilescu nu este la primul mandat, în 2015 tot dânsa a fost când am declanşat un alt protest pe tema salariilor, iar dânsa ne-a invocat tot legea unitară de salarizate. Suntem în anul 2017 şi, iată, este aceeaşi treabă”, a mai spus Şoavă.

 Sursa: MediaFax

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …