Home / Actiuni si evenimente / Elevii năsăudeni au câștigat fluierând concursul național de competențe în silvicultură

Elevii năsăudeni au câștigat fluierând concursul național de competențe în silvicultură

Colegiul „Transilvania” va reprezenta România la Europeanul din Elveția, la sfârşitul acestei luni

Un număr de 24 de elevi, din şase judeţe, s-au întrecut în această săptămână la Năsăud pentru premiul cel mare al Concursului Naţional de Competenţe în Silvicultură.
La competiţie, ce echivalează cu o olimpiadă pentru elevii de la liceele cu profil silvic de tradiție din țară, au participat Colegiul de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” Timişoara, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Colegiul Silvic Gurghiu (Mureş), Colegiul Silvic „Teodor Pietraru” Brăneşti (Ilfov), Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov şi gazda evenimentului, Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud.
Pregătiți foarte bine de profesorii Gavrilă Neamț, Cristian Cosma și Gioconda Neamț, elevii năsăudeni au dominat atât întrecerea pe echipe, cât și pe cea individuală. Echipajul format din Purcil Ionuț Cristian, Hângănuț Cristian, Gușă Leontin și Hutopilă Valerian, cărora li s-a alăturat rezerva Olari Victor, s-a pregătit foarte bine și s-a mobilizat pe măsură, astfel că a câștigat cam tot ceea ce se putea. După cele 13 subprobe ale traseului forestier și cele 6 subprobe de mânuire a motoferăstrăului, năsăudenii s-au clasat pe locul I pe echipe, cu un total de 11.658 de puncte, urmați de cei din Gurghiu – 10.593 de puncte și de sucevenii din Câmpulung Moldovenesc – 9.514 puncte. La individual, primele două locuri ale clasamentului au fost „confiscate” tot de cei din Năsăud, cu Leontin Gușă – primul, urmat de colegul său Ionuț Purcil, pe treapta a treia a podiumului situându-se Adelin Man de la Gurghiu.
Postura onorantă îi aduce pe cei de la Colegiul Silvic „Transilvania” în cea de reprezentanți ai României la Campionatul European de profil, competiție organizată de Elveția, în perioada 25 – 28 mai.
„Sunt onorante și meritorii aceste rezultate, iar ele vin ca o încununare a muncii depuse de profesorii și elevii noștri. Îi felicit încă o dată și vă asigur că mergem în Elveția să ne reprezentăm cu cinste țara, așa cum am făcut-o în Polonia, în 2011, și Estonia, în 2015”, ne-a declarat directorul colegiului năsăudean, Cristian Cosma.

Sursa: Mesagerul

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …