Home / Deseuri / FOTO Zeci de saci de GUNOI, adunaţi de pe plajele de la Vama Veche şi 2 Mai, după minivacanţă

FOTO Zeci de saci de GUNOI, adunaţi de pe plajele de la Vama Veche şi 2 Mai, după minivacanţă

Zeci de saci de gunoi au fost strânşi de pe plajele de la Vama Veche şi 2 Mai după minivacanţa de la sfârşitul săptămânii trecute, când autorităţile locale au estimat că peste 20.000 de turişti s-au aflat în cele două staţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autorităţile locale au precizat, joi, într-un comunicat de presă, că alături de 30 de voluntari, reprezentanţii Primăriei Limanu au strâns gunoaiele lăsate pe plaja din Vama Veche de zecile de mii de turişti care au trecut pe acolo.

„Primăria comunei Limanu a demarat campania: EU vreau curăţenie! Campania se adresează atât localnicilor cât şi turiştilor şi comercianţilor. Noi colectăm deşeurile aruncate pe câmpuri, pe plajă, precum şi cele din comună. Oamenii trebuie să înţeleagă să îşi strângă propriul gunoi şi să îl depoziteze în locurile special amenajate. Am colectat de pe plaja din Vama Veche zeci de saci de gunoi. Turiştii trebuie să ne ajute în demersul nostru de a menţine curăţenia, dacă îşi doresc o Vamă curată”, a declarat primarul comunei Limanu, Dan Gheorghe Georgescu.

Acţiunile de ecologizare a comunei Limanu, precum şi cele de informare a populaţiei, vor fi organizate periodic în toate cele patru localităţi ale comunei Limanu, respectiv Hagieni, 2 Mai, Vama Veche şi Limanu.

În minivacanţa de 1 Mai se estimează că 20.000 de turişti s-au aflat în localităţile Vama Veche şi 2 Mai.

Rezervările au început anul acesta din 27 aprilie, foarte mulţi dintre turişti prelungindu-şi vacanţa până în data de 2 mai.

„Pe lângă cei care au rezervat cameră în cele două sate, au existat şi foarte mulţi tineri care au stat la cort. În plus, traficul de turişti a fost în creştere în timpul nopţii, când satul Vama Veche a reprezentat un punct de atracţie atât pentru constănţeni, cât şi pentru vizitatorii cazaţi în alte staţiuni vecine. A fost un flux continuu de oameni. O premieră a fost şi faptul că turiştii şi-au prelungit vacanta inclusiv pentru data de 2 mai. De altfel, atmosfera din Vamă a fost şi în a doua noapte de mai comparabilă cu serile din vârful sezonului estival”, susţine primarul Dan Gheorghe Georgescu.

Potrivit edilului, în timp ce numărul de vizitatori a crescut anul acesta, incidentele înregistrate în timpul vacanţei de 1 Mai au fost mult mai puţine, în comparaţie cu anii precedenţi.

„Ne aşteptam la incidente, tocmai din cauza fluxului uriaş de oameni. Am primit sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului Politiei Judeţene Constanta, iar în aceste zile de vacanţă, numărul agenţilor care au acţionat în 2 Mai şi Vama Veche a fost suplimentat. Statisticile ne demonstrează că infracţiunile s-au diminuat considerabil, numărul intervenţiilor fiind cu aproximativ 70 la sută mai mic decât în anii precedenţi”, mai spune edilul comunei Limanu.

Sursa: MediaFax

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …