Home / Paduri / Suceava: „Inspectorul pădurii” a descoperit 31 cioate din tăieri ilegale

Suceava: „Inspectorul pădurii” a descoperit 31 cioate din tăieri ilegale

Întrucât proprietarul pădurii este decedat, moştenitorii vor fi amendaţi pentru neasigurarea pazei > Instituţiile abilitate urmează a identifica autorii tăierii abuzive şi a dispune măsurile prevăzute de lege

Garda Forestieră Suceava verifică constant alertele privind starea pădurii, respectiv cele lansate prin intermediul aplicaţiei Inspectorulpadurii.ro, informează Mihai Găspărel, şeful instituţiei. Aşa se face că, la cea mai recentă verificare, în zona Vatra Dornei a fost identificată o suprafaţă de pădure de 1,05 ha în care s-au identificat 31 cioate, rezultat direct al tăierilor ilegale. Şeful Gărzii Forestiere face cunoscut că, potrivit primelor constatări, punerea ilegală la pământ a arborilor s-ar fi petrecut în iarna 2016-2017. Astfel, în urma unei sumare evaluări, volumul arborilor tăiaţi ilegal este de peste 35 mc, valoarea prejudiciului ridicându-se la 7.200 de lei.

„Proprietarul pădurii respective este decedat, iar moştenitorii acestuia nu au încheiat un contract de pază cu un ocol silvic autorizat” precizează şeful Gărzii Forestiere.

Mihai Găşpărel subliniază că instituţia pe care o conduce a înaintat organelor abilitate o sesizare penală privind tăierea fără drept a arborilor cu pricina, Garda Forestieră continuând verificările, atât pentru identificarea şi sancţionarea tuturor moştenitorilor, pentru neasigurarea serviciilor silvice, dar şi în vederea descoperirii traseului lemnului doborât ilegal. „Urmează ca instituţiile abilitate să identifice autorii tăierii ilegale de masă lemnoasă şi să aplice sancţiunile corespunzătoare”, a declarat şeful Gărzii Forestiere Suceava.

Sursa: CraiNou

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …