Home / Mediu / Condamnati la inchisoare pentru braconaj in apele Romaniei

Condamnati la inchisoare pentru braconaj in apele Romaniei

Doi pescari turci au fost condamnați la 1 an și 2 luni de închisoare, respectiv 10 lun, 6.400 lei amendă penală şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a pescui pe o perioadă de 2 ani, precum şi confiscarea navei de pescuit folosită pentru braconaj, potrivit unei informării a Gărzii Naționale de Mediu (GNM).

În urmă cu aproximativ un an, în timpul acțiunii de control, s-a constatat că navele turcești de pescuit au instalat unelte de pescuit în lungime totală de 27.190 metri liniari. În setcile pentru capturarea calcanului a fost găsită o cantitate mare de calcan (Psetta maxima), din care aproximativ 6.145 kg calcan în stare avansată de putrefacţie. Printre speciile capturate în setcile de calcan, au mai fost găsite 21 exemplare de vulpe de mare, 7 exemplare de rechin, 12 exemplare de delfini, aflate în diferite stadii de descompunere.

În urma acţiunii de control, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au considerat că faptele constatate de Garda de Coastă în Zona Economică Exclusivă a României reprezintă infracţiuni contra mediului, prin care s-a produs un prejudiciu ecologic şi o crimă asupra biodiversităţii şi a ecosistemului.

Menționăm că în perioada în care a avut loc acțiunea de control nu era autorizată nicio activitate de pescuit în Marea Neagră, inclusiv transbordarea, luarea la bord, debarcarea și prima vânzare”, se arată într-un comunicat al GNM.

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au subilinat faptul că fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare în ceea ce priveşte efectele negative asupra biodiversităţii în Marea Neagră – Zona Economică Exclusivă a României.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Urecheală la Bruxelles pentru poluarea aerului

România are timp până luni, 5 februarie, ca să prezinte Comisiei Europene măsurile pe care …