Home / Paduri / Cinci exploatări forestiere din județul Covasna au fost închise de Garda de Mediu

Cinci exploatări forestiere din județul Covasna au fost închise de Garda de Mediu

Garda de Mediu Covasna a închis în acest an cinci exploatări forestiere și a aplicat amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei agenților economici din domeniu care nu au respectat prevederile legii, a informat luni conducerea instituției.

Comisarul-șef Lucian Florin Cândea a precizat că în ultimele cinci luni au fost efectuate 38 de controale la agenți economici care desfășoară activități de exploatare forestieră, fiind verificate respectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, precum și gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului de obținere a materialelor lemnoase.

În urma acțiunilor de control, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au dispus sistarea activității a cinci exploatări forestiere și au aplicat 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 218.000 lei.

”Activitatea celor cinci exploatații a fost sistată pentru că nu aveau autorizații de mediu”, a declarat pentru AGERPRES Lucian Florin Cândea.

Conducerea Gărzii de Mediu Covasna a avertizat operatorii economici care desfășoară activități de exploatare forestieră că acțiunile de control vor continua, iar în cazul nerespectării legislației protecției mediului ”amenzile vor fi usturătoare”.

 

Sursa: AgroPress

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …