Home / Deseuri / Care sunt cele mai toxice deșeuri de plastic și cu ce le putem înlocui

Care sunt cele mai toxice deșeuri de plastic și cu ce le putem înlocui

Ambalajele de alimente, capacele, pungile din plastic, paiele, PET-urile și ustensilele de unică folosință sunt printre cele mai poluante articole de plastic regăsite în natură. Avertismentul vine din parte unor cercetători americani, care au studiat toxicitatea celor mai întâlnite deșeuri din plastic.

Topul a fost efectuat de specialiști din cadrul organizațiilor 5 Gyres, Clean Production Action, Surfrider Foundation și UPSTREAM. Aceștia au încercat să evalueze impactul celor mai comune tipuri de plastic care poluează planeta, analizând ce substanțe chimice sunt folosite în producția lor și ce toxicitate au, dar și ce variante de valorificare există (reciclare, compostare, reutilizare etc.).

Au descoperit că ambalajele de alimente sunt cele mai frecvent întâlnite în natură (31.14%). Le urmează capacele (15.50%), pungile din plastic (11.18%), paiele și bețișoarele pentru cafea (8.13%), PET-urile (7.27%), recipientele de tip take-away (6.27%), dopurile (4.90%), chiștoacele (3.66%), tacâmurile de unică folosință (2.79%), paharele și farfuriile de unică folosință (2.02%).

Citeste toata stirea aici:

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …