Home / Paduri / Sibiu: Activitatea a 4 exploatari forestiere, sistată de Garda de Mediu

Sibiu: Activitatea a 4 exploatari forestiere, sistată de Garda de Mediu

Una dintre principalele preocupări ale Gărzii Naționale de Mediu este modul în care sunt respectate prevederile legislației de mediu în cazul exploatarilor forestiere.

În acest sens, în ultimele 12 luni, la nivelul Comisariatului Judetean Sibiu, comisarii Garzii Nationale de Mediu au efectuat controale privind verificarea modului in care agentii economici care desfasoara activitati de exploatare forestiera respecta prevederile legale in domeniul protectiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservarii habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, precum și gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului de obținere a materialelor lemnoase.

Urmare a acestor actiuni de control, comisarii Garzii Nationale de Mediu au dispus 4 sistari de activitate si au aplicat amenzi contraventionale, in valoare totala de 341.000 de lei. Garda Nationala de Mediu avertizeaza, pe această cale, operatorii economici care desfășoară activități de exploatare forestieră, ca aceste acțiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislației protecției mediului amenzile vor fi usturatoare

Sursa: Sibiu 100%

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …