Home / Deseuri / Garda de Mediu, amendă usturătoare pentru operatorul unei gropi de gunoi

Garda de Mediu, amendă usturătoare pentru operatorul unei gropi de gunoi

Garda Națională de Mediu a efectuat un control la depozitul de deșeuri situat în comuna Vidra din județul Ilfov. În urma neregulilor depistate a fost aplicată o amendă de 27 500 de lei. 

Conform Gărzii Naționale de Mediu, zeci de mii de tone de gunoi erau depozitate în mod necorespunzător pentru „fentarea” plății taxelor către stat.

„S-a constatat că, în cursul anului 2017, administratorul depozitului de deșeuri a recepționat o cantitate de 63.000 t deșeuri, dintre care 54.000 t au fost depozitate temporar în zona rampei de transfer, în baza unui Contract de păstrare temporară de deșeuri, valabil până la data de 31.03.2017. Prin acest contract, încheiat cu o societate de salubritate, operatorul depozitului de deșeuri a încercat să evite plata taxei de eliminare finală a deșeurilor, către Administrația Fondului pentru Mediu.

 Acest fapt contravine procedurilor legale și Autorizației Integrate de Mediu, fiind unul din motivele pentru care administratorul depozitului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 27.500 lei” se arată în informarea Gărzii Naționale de Mediu.
Sursa: DC News 

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …