Home / Deseuri / Garda de Mediu, amendă usturătoare pentru operatorul unei gropi de gunoi

Garda de Mediu, amendă usturătoare pentru operatorul unei gropi de gunoi

Garda Națională de Mediu a efectuat un control la depozitul de deșeuri situat în comuna Vidra din județul Ilfov. În urma neregulilor depistate a fost aplicată o amendă de 27 500 de lei. 

Conform Gărzii Naționale de Mediu, zeci de mii de tone de gunoi erau depozitate în mod necorespunzător pentru „fentarea” plății taxelor către stat.

„S-a constatat că, în cursul anului 2017, administratorul depozitului de deșeuri a recepționat o cantitate de 63.000 t deșeuri, dintre care 54.000 t au fost depozitate temporar în zona rampei de transfer, în baza unui Contract de păstrare temporară de deșeuri, valabil până la data de 31.03.2017. Prin acest contract, încheiat cu o societate de salubritate, operatorul depozitului de deșeuri a încercat să evite plata taxei de eliminare finală a deșeurilor, către Administrația Fondului pentru Mediu.

 Acest fapt contravine procedurilor legale și Autorizației Integrate de Mediu, fiind unul din motivele pentru care administratorul depozitului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 27.500 lei” se arată în informarea Gărzii Naționale de Mediu.
Sursa: DC News 

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Aproape 18.500 de deseuri pe plajele de pe litoralul romanesc. Cele mai murdare plaje, in Vama Veche si Saturn

Aproape 18.500 de deseuri au fost descoperite de voluntarii ONG Mare Nostrum pe opt sectoare …