Home / Actiuni si evenimente / Concurs național de competenţe în silvicultură, la Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud

Concurs național de competenţe în silvicultură, la Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud

În perioada 8 – 12 mai, liceul silvic din Năsăud va fi gazda celei de-a XVII-a ediţii a „Concursului naţional de competenţe în silvicultură”, întrecere care reuneşte echipajele celor șase licee din ţară cu tradiţie în pregătirea elevilor în sectorul silviculturii.
Este vorba despre Colegiul de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” Timişoara, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Colegiul Silvic Gurghiu (Mureş), Colegiul Silvic „Teodor Pietraru” Brăneşti (Ilfov), Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov şi gazda evenimentului, Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud. Concursul este patronat de Regia Naţională a Pădurilor „Romsilva”.
Potrivit organizatorilor, fiecare unitate de învăţământ va fi reprezentată de câte patru elevi, cei 24 de participanţi la competiţie urmând a trece peste hopul unor probe practice şi teoretice, menite să le testeze cunoştinţele şi aptitudinile. Printre probe se numără cinci de mânuire a fierăstraielor mecanice, o probă de traseu forestier și 16 subprobe de practică în domeniu, de recunoaştere a speciilor de vânat şi forestiere, de cubare a buştenilor şi de alergare pe teren variat. Regulamentul este adaptat celui european, întrucât câștigătoarea va reprezenta România la campionatul european, ce va fi găzduit, la sfârșitul lunii mai, de Elveția.
Gazdele s-au pregătit pe măsura importanţei acestei competiţii şcolare, cazarea, masa şi concursul în sine fiind finisate în cele mai mici detalii.
Este un concurs şcolar important, cu greutate în formarea noilor generaţii de silvicultori. Sperăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor pentru organizarea acestui eveniment notabil în viaţa liceului nostru„, ne-a declarat, marți, directorul Colegiului Silvic „Transilvania”, profesorul Cristian Cosma.
Potrivit interlocutorului, gazdele își pun mari speranțe în câștigarea competiției, la fel cum au făcut în 2011 (tot la Năsăud) și în 2015 (la Brașov), cu rezultate meritorii și la Europenele din Polonia și Estonia.

Sursa: Mesagerul

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …