Home / Paduri / Cluj: Garda de Mediu a închis 3 exploatări forestiere din Cluj şi a aplicat amenzi în valoare de 120.000 lei.

Cluj: Garda de Mediu a închis 3 exploatări forestiere din Cluj şi a aplicat amenzi în valoare de 120.000 lei.

La nivelul judeţului Cluj, în ultimele 5 luni, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat 15 controale privind verificarea modului în care agenţii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservarii habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase.

Urmare a acestor acţiuni de control, comisarii au dispus 3 sistări de activitate şi au aplicat 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 120.000 lei.

Garda Naţională de Mediu avertizează, pe această cale, operatorii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, ca aceste acţiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului, amenzile vor fi usturătoare.

Sursa: Ziua de Cluj

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti în urma unei acţiuni silvice

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune silvică, ocazie cu care au dat 142 de amenzi în …