Home / Actiuni si evenimente / Botosani: Proiecte ameninţate de protestele de la mediu

Botosani: Proiecte ameninţate de protestele de la mediu

După protestele organizate de Garda de Mediu, a venit rândul salariaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) să intre în grevă. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute aceştia au întrerupt activitatea instituţiei timp de două ore, demarând şi procedurile pentru organizarea grevei generale. „E o bătaie de joc de nedescris. Ni s-a transmis să aşteptăm că nu sunt bani şi exact a doua zi au mărit salariile primarilor şi poliţiştilor. Nouă ne spui să mai aşteptăm şi altor categorii le creşti salariile. Este strigător la cer”, a declarat o salariată a APM Botoşani.

Reprezentanţii APM acuză şi faptul că, deşi recent ministrul Mediului a fost schimbat, atitudinea este ministerului este aceeaşi. „Nici măcar nu vor să ne asculte. Ei au salariile mărite de anul trecut, după ce tot noi am protestat. Am mers la Bucureşti pe banii noştri să ne expunem nemulţumirile şi ei şi-au mărit salariile. Nu cerem decât să le avem aşa cum le au şi ei la minister”, a precizat unul dintre protestatari.

O altă problemă majoră cu care se confruntă instituţia pentru protecţia mediului este migrarea personalului. „Ne pleacă oameni care au 20 de ani de activitate în domeniu din cauza salariilor. Pentru a forma un specialist durează ani de zile”, a declarat un angajat al APM. Salariul unui comisar cu o vechime de peste 15 ani ajunge la 2.100 lei net, ultima majorare fiind acordată în 2009.

Declanşarea unei greve generale în cadrul APM ar duce la blocarea proiectelor cu fonduri europene, întreruperea transmisiei staţiei de monitorizare a calităţii aerului şi privind radioactivitatea către comisia europeană, precum şi blocarea emiterii actelor de reglementare.

Sursa: Monitorul de Botosani

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …