Home / Legi si politici de mediu / Noua procedura de depunere a declaratiNoua procedura de depunere a declaratiei la fondul de mediu. Aceasta se depune si in perioada cand nu se datoreaza vreo sumaei la fondul de mediu. Aceasta se depune si in perioada cand nu se datoreaza vreo suma

Noua procedura de depunere a declaratiNoua procedura de depunere a declaratiei la fondul de mediu. Aceasta se depune si in perioada cand nu se datoreaza vreo sumaei la fondul de mediu. Aceasta se depune si in perioada cand nu se datoreaza vreo suma

In Monitorul oficial nr. 288 a fost publicat Ordinul Ministerului Mediului nr. 591/2017 prin care se reglementeaza o noua procedura de depunere a declaratiei la fondul de mediu. Procedura este ampla si trebuie analizata in contextul reglementarilor de mediu. Din punct de  vedere declarativ se impune depunerea acestei declaratii si in perioada cand nu se datoreaza o obligatie – declarandu-se suma zero, respectiv lunar, trimestrial sau anual in functie de platitor si tipul obligatie pentru care se datoreaza obligatia la fondul de mediu. Pentru fiecare dintre aceste perioade depunerea declaratie se va face pana in data de 25 a lunii urmatoare perioadei fiscale.

In  cazul  obligatiilor  fiscale  cu  termen  de  declarare  si  de  plata trimestrial,  sumele  de  plata se completeaza in declaratiile privind obligatiile la Fondul pentru mediu aferente lunilor martie, iunie, septembrie si decembrie a anului respectiv (de exemplu: ecotaxa, aplicata pungilor si sacoselor pentru  cumparaturi,  cu maner integrat sau aplicat, fabricate  din  materiale obtinute  din  resurse  neregenerabile, obligatiile de plata aferente perioadei ianuarie-martie ale anului de referinta se inscriu in declaratia lunii martie ale anului de referinta, cu termen de declarare pana la data de 25 aprilie inclusiv ale anului de referinta).

In  cazul  obligatiilor  fiscale  cu  termen  de  declarare  si  de  plata anual,  sumele  de  plata se completeaza la  Declaratia  privind  obligatiile  la  Fondul  pentru  mediu  aferenta lunii  decembrie  a  anului respectiv  (de  exemplu:  pentru  contributia  de  100  lei/tona,  datorata de  unitatile administrativ-teritoriale  sau,  dupa caz,  subdiviziunile  administrativ-teritoriale  ale  municipiilor,  obligatiile  de  plata aferente  perioadei  ianuarie-decembrie  ale  anului  de  referinta se  inscriu  in  declaratia  lunii  decembrie  ale  anului  de  referinta,  cu  termen  de  declarare  pana la  data  de  25  ianuarie inclusiv ale anului urmator anului de referinta).

La datele privind cantitatile de deseuri inerte si nepericuloase incredintate in vederea eliminarii finale in  coloana  „Cantitatea  ajuns la  depozitul  de  deseuri  (tone)”  se  inscrie  cu  cifre  arabe,  in  tone,  totalul  cantitatilor  de  deseuri  inerte  si  de  deseuri  nepericuloase  increditate  de  catre  terti  in  vederea eliminarii finale prin depozitare in luna de raportare.

Citeste toata stirea aici:

Sursa: HotNews

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a Codului Silvic

Deputatul bistriţean din partea PSD, Doina Pană, continuă demersurile pentru implementarea legii de înfiinţare a …