Home / Business / OMV Petrom anunță vânzarea parcului eolian Dorobanțu până la sfârșitul anului

OMV Petrom anunță vânzarea parcului eolian Dorobanțu până la sfârșitul anului

OMV Petrom intenționează să vândă până la sfârșitul acestui an parcul eolian Dorobanțu. Prețul cerut se ridică la aproximativ 100 de milionae de lei, deși investiția totală a fost de circa 100 de milioane de euro.

La 31 decembrie 2016, majoritatea activelor și datoriilor deţinute pentru vânzare se referă: la segmentul Downstream Gas în relaţie cu vânzarea preconizată a întregii participaţii deţinute în filiala OMV Petrom Wind Power S.R.L., care operează parcul eolian Dorobanţu, a cărei valoare se așteaptă să fie recuperată în principal printr-o tranzacţie de vânzare mai degrabă decât prin utilizarea sa continuă, conform strategiei Societăţii de a se concentra pe activităţile de bază. La 31 decembrie 2016, managementul se așteaptă ca această tranzacţie să fie finalizată în următoarele douăsprezece luni. Valoarea justă minus costurile asociate vânzării a fost estimată la 99,90 milioane RON, conducând la o ajustare de depreciere suplimentară în sumă de 9,83 milioane RON la 31 decembrie 2016 (…)”, se arată în raportul anual al companie pentru anul 2016.

Parcul are o putere electrică instalată de 45 MW, fiind alcatuit din 15 turbine eoliene Vestas-V90, cu o capacitate de 3 MW fiecare și o Stație de Transformare 110 kV care asigură conexiunea cu Sistemul Electroenergetic Național.

În 2016 acesta a generat o producție netă de electricitate de 0,08 TWh, la același nivel cu 2015, primind aproximativ 128.000 de certificate verzi, din care jumătate sunt eligibile pentru vânzare după 1 ianuarie 2018.

Parcul eolian a intrat în operare comercială în octombrie 2011.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

BERD și BCR finanțează construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate în Oltenița

BERD şi Banca Comercială Română (BCR) oferă un împrumut sindicalizat de tip club în valoare …