Home / Deseuri / O AMENDĂ DE 20.000 APLICATĂ DE GARDA DE MEDIU BRĂILA

O AMENDĂ DE 20.000 APLICATĂ DE GARDA DE MEDIU BRĂILA

  • sancţiunea a vizat o societate comercială care depozita necorespunzător  deşeuri • pe tot parcursul primului trimestru al anului în curs, comisarii de mediu brăileni au efectuat 149 de inspecţii, dintre care 84 planificate, iar 65 neplanificate

În primul trimestru al acestui an, Comisariatul Judeţean Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 149 de inspecţii, în urma cărora au fost aplicate două sancţiuni, dintre care o amendă şi un avertisment. Amenda a fost substanţială, cifrându-se la 20.000 lei, şi a vizat o societate comercială care a  depozitat necorespunzător o cantitate de deşeuri.

Dintre cele 149 de inspecţii efectuate, 84 au fost planificate, conform planului anual de control, iar 65 au fost neplanificate. Din această ultimă categorie fac parte 24 controale dispuse de Comisariatul General  al Gărzii Naţionale de Mediu, două controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, 17 controale efectuate în urma sesizărilor şi reclamaţiilor, cinci controale făcute în cooperare cu alte autorităţi, ca urmare a protocoalelor încheiate anterior.

Potrivit comisarilor de mediu, principalele neconformităţi constatate în urma inspecţiilor au constat în depozitarea necorespunzătoare a unor deşeuri în cadrul amplasamentelor sau nerealizarea analizelor de laborator pentru monitorizarea indicatorilor de calitate a apelor uzate.

Sursa: Obiectiv Braila

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Aproape 18.500 de deseuri pe plajele de pe litoralul romanesc. Cele mai murdare plaje, in Vama Veche si Saturn

Aproape 18.500 de deseuri au fost descoperite de voluntarii ONG Mare Nostrum pe opt sectoare …