Home / Legi si politici de mediu / Guvernul poate paraliza industria lemnului. Implementarea unui soft încă nerecepționat și netestat poate provoca o gaură neagră în activitățile forestiere

Guvernul poate paraliza industria lemnului. Implementarea unui soft încă nerecepționat și netestat poate provoca o gaură neagră în activitățile forestiere

Guvernul poate bloca activitățile forestiere din România  din cauza unui soft care, dacă va fi implementat, va duce la o “birocrație monstruoasă”, potrivit specialiștilor citați pe site-ul Cap Limpede.

Este vorba de HG 1004/2016, care prevede implementarea unui soft care nu a fost încă recepționat și nici testat de Ministerul Apelor și Pădurilor la 14.000 de agenți economici cu 400.000 de utilizatori.

Potrivit specialiștilor, intrarea în vigoare a sistemului informatic va duce la o “birocrație monstruoasă” atât pentru agenții economici din industrie, cât și pentru transportatori.

Hotărârea a fost adoptată de Guvernul Coloș pe 21 decembrie 2016, în momentul în care Parlamentul era deja constituit, iar Guvernul tehnocrat nu mai avea competența de a adopta alte acte normative.

Rectorul Universității din Brașov, prof. dr.ing. Ioan Vasile Abrudan de la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Foprestiere, a declarat nu este o altă industrie în România “cu o proporție mai mare a capitalului autohton, cu aport valutar net mai mare, cu valoare adăugată brută mai mare, cu număr atât de mare de angajați” decât industria lemnului.

Sursa: Romania Libera

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a Codului Silvic

Deputatul bistriţean din partea PSD, Doina Pană, continuă demersurile pentru implementarea legii de înfiinţare a …