Home / Mediu / COMUNICAT ROMSILVA: NUMARUL INCENDIILOR DE PADURE IN CRESTERE

COMUNICAT ROMSILVA: NUMARUL INCENDIILOR DE PADURE IN CRESTERE

Numarul incendiilor de padure inregistrate, in primul trimestru al acestui an, in fondul forestier administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, se apropie de totalul incendiilor produse in intreg anul 2016, arata centralizarea acestor evenimente pe primele trei luni.
Astfel, in primul trimestru s-au inregistrat 129 de incendii de padure in fondul forestier administrat de Romsilva. Aceste incendii au afectat in total 592,3 hectare, pagubele fiind evaluate la 6.700 de lei. Spre comparatie, pe intregul an 2016, la nivelul fondului forestier proprietate publica a statului, s-au inregistrat 135 de incendii de padure, care au afectat in total 452,9 hectare, pagubele ridicandu-se la 207.628 de lei.
Cele mai multe incendii s-au produs, de la inceputul anului, in judetele Gorj, 37, Mehedinti, 22, si Alba, cu 17 incendii.
Cum aproape 95% din incendii au fost provocate de focuri nesupravegheate, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva recomanda supravegherea focului langa paduri, iar la plecare, verificarea stingerii acestuia.
Pentru prevenirea incendiilor, angajatii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva iau masuri de monitorizare a fondului forestier administrat, prin patrule in zonele cu vulnerabilitate sporita la incendii si amplaseaza panouri avertizoare la limita fondului forestier, la intrarea pe drumurile forestiere si de-a lungul traseelor turistice.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului.

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA

Bucuresti, 12.04.2017

Sursa: ROMSILVA

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Raport: Companiile farmaceutice poluează mediul cu antibiotice

Majoritatea companiilor mari de farmaceutice poluează mediul cu antibiotice, conform unui nou raport care analizează măsurile luate …