Home / Deseuri / Bucureștenii vor putea să vândă deșeuri la 50 de puncte de colectare selectivă

Bucureștenii vor putea să vândă deșeuri la 50 de puncte de colectare selectivă

Primarul general Gabriela Firea a anunţat că în Bucureşti vor exista 50 de puncte dedicate colectării selective, automatizate sau deservite de operatori, unde cetăţenii vor putea obţine bani sau vouchere în schimbul deşeurilor reciclabile.

„La propunerea Green Group, vom implementa un program de colectare selectivă a deşeurilor, în baza unui acord de parteneriat. Concret: vor fi 50 de puncte de colectare a deşeurilor. Parte din aceste puncte de colectare vor fi complet automatizate, parte dintre ele vor fi deservite de operatori. Aceste puncte de colectare sunt diferite de cele existente pentru faptul că ele vin să încurajeze colectarea selectivă, deoarece oferă în schimbul PET-urilor bani sau vouchere, care pot să fie folosite în supermarket-uri”, a precizat edilul general, în cadrul Forumului „Capitala verde. Investiţii în mediu pentru Bucureşti”.

Gabriela Firea a menţionat că aceste staţii vor fi amplasate pe domeniul public, în zona şcolilor, a parcurilor sau spitalelor. Vor exista zece tipuri de deşeuri care vor putea fi colectate selectiv.

În ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor, primarul general a arătat că, deşi intenţiile sunt bune, în Bucureşti, în anul 2017, doar 5% din deşeuri se reciclează.

„Anul acesta, dacă nu triplăm acest procent, să ajungem la 15%, vom primi amenzi usturătoare. De asemenea, până în 2020, trebuie să ajungem la un procent de 50%, practic jumătate din cantitatea de gunoi acumulată pe teritoriul Capitalei va trebui să fie reciclată”, a menţionat Firea.

Totodată, primarul general şi-a exprimat convingerea că educaţia este esenţială în formarea deprinderilor privind colectarea selectivă.

 

Citeste toata stirea aici:

Sursa: AGERPRES

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …