Home / Business / Studiu EY: Grija pentru mediu poate genera profit

Studiu EY: Grija pentru mediu poate genera profit

Majoritatea investitorilor instituționali (fonduri mutuale, fonduri de pensii etc – n.r.) consideră că riscurile sociale și cele legate de mediu și de guvernanţa corporativă (modul în care o companie este condusă și controlată – n.r.) au fost ignorate prea multă vreme de către oamenii de afaceri, potrivit studiului Is your nonfinancial performance revealing the true value of your business to investors?, realizat de EY

Potrivit datelor studiului, 92% dintre respondenți sunt de acord că, pe termen lung, problemele legate de riscurile ESG (de la schimbarea climei la diversitatea şi eficienţa consiliilor de administraţie) au un impact tangibil şi cuantificabil. De fapt, 89% consideră că o concentrare mai mare asupra acestor teme (societate, mediu, guvernanță corporativă) poate genera un profit sustenabil.

Impactul asupra luării deciziilor

Conform studiului, în ultimele 12 luni, 68% dintre respondenţi au declarat că performanţele non-financiare ale companiilor au jucat un rol esenţial în deciziile de investiţii, faţă de 58% în 2015. De asemenea, 60% dintre investitorii instituţionali spun că clienţii le cer acum informaţii ESG, însă majoritatea, 73%, fac doar niște evaluări informale sau nu le fac deloc.

Astfel, 59% au declarat că, în absenţa unei legături directe între iniţiativele ESG şi strategia de afaceri pentru crearea de valoare pe termen scurt, mediu şi lung, îşi vor reconsidera investiţiile. Iar 58% dintre investitori ar reconsidera investiţia efectuată ca urmare a dezvăluirii riscurilor ESG sau al unui istoric de proastă guvernanţă.

Investitorii vor informații exacte

58% dintre investitori se aşteaptă la o creştere moderată a volumului de informaţii exacte asupra practicilor companiilor legate de climă şi de strategiile privind managementul riscurilor, în timp ce alţi 27% aşteaptă o îmbunătăţire spectaculoasă în această zonă.

Documentul EY, precizează că, în contextul Conferinţei de la Paris din 2015 (COP21), pe tema schimbărilor climatice, şi al introducerii altor coduri de conduită, presiunea exercitată de investitori asupra companiilor pentru raportarea de informaţii mai consistente şi verificabile privind riscurile ESG crește și mai mult.

Sursa: Green Report

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

BERD și BCR finanțează construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate în Oltenița

BERD şi Banca Comercială Română (BCR) oferă un împrumut sindicalizat de tip club în valoare …