Home / Deseuri / Mormane de gunoi aruncate sub pasarela Iţcani, chiar şi după ce punctul de colectare a fost desfiinţat

Mormane de gunoi aruncate sub pasarela Iţcani, chiar şi după ce punctul de colectare a fost desfiinţat

Transformarea zonei centrale a cartierului Iţcani, de sub pasarela CFR, în groapă de gunoi a continuat şi la finele săptămânii trecute, după ce firma de salubrizare a curăţat zona în întregime, ba chiar a şi fost desfiinţat punctul de colectare a deşeurilor.

Spre nemulţumirea locuitorilor din zonă, duminică dimineaţă, noi mormane de gunoi ocupau porţiunea de teren de sub pasarelă.

Cotrobăind prin sacii aruncaţi acolo, cu fel de fel de documente şi deşeuri, ce păreau a fi de la o societate comercială, oamenii au găsit acte ale firmei, pe care le-au postat pe Facebook.

Drept urmare, Garda de Mediu s-a autosesizat, fiind vorba de depozitarea de deşeuri într-o zonă nepermisă (punctul de colectare era desfiinţat, tot la solicitarea acestora, după situaţia gravă semnalată şi de Monitorul de Suceava, săptămâna trecută).

„Societatea de salubrizare a fost chemată să cureţe din nou zona de sub pasarelă. Firma de pe Traian Vuia care a abandonat sacii cu acte şi alte deşeuri s-a dus şi le-a ridicat singură, după demersul oamenilor din zonă, de a le posta identitatea pe o reţea de socializare. Chiar şi aşa, sunt chemaţi marţi la noi la discuţii”, a declarat şefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

În continuare, zona va fi monitorizată, atât de Primăria Suceava, cât şi de Garda de Mediu, dar cel mai puternic de oameni, sătui ca acea zonă să fie transformată în groapă de gunoi de către firme care nu au încheiat contracte cu societatea de salubrizare.

Rămâne de văzut cât timp va rezista curăţenia în zona respectivă, pentru că unele obiceiuri se uită greu, iar cei care aruncau acolo gunoi până acum ar putea reveni oricând.

Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

44.7 milioane tone de deșeuri electronice, generate global în 2016

În 2016, populația lumii a generat 44.7 milioane de tone de deșeuri electronice, conform unui nou …