Home / Paduri / Decizie istorică! Timp de zece ani vor interzice tăierea arborilor, comerțul și exportul de lemn din Albania.

Decizie istorică! Timp de zece ani vor interzice tăierea arborilor, comerțul și exportul de lemn din Albania.

Statul va adopta o lege care interzice total ,timp de zece ani, tăierea arborilor, precum și comerțul și exportul de lemn, pentru a proteja astfel pădurile a căror suprafață a scăzut dramatic în Albania. Guvernul de la Tirana este hotărât să lupte cu traficanții de lemn, deoarece țara a suferit defrișări masive, informează agenția EFE.

„Suntem obligați să luăm această decizie, aparent drastică, din cauza situației nefavorabile cu care ne confruntăm de peste 40 de ani”, a declarat ministrul albanez al mediului, Lefter Koka, subliniind că exploatarea resurselor forestiere ale țări a fost necontrolată.

Inițiativa executivului este cuprinsă într-o nouă lege a pădurilor, ce va fi supusă votului parlamentului în zilele următoare.

În anul 1991 Albania avea circa 1,5 milioane de hectare de păduri. De atunci, sute de mii de hectare au fost defrișate masiv. Cauzele acestei situații sunt proasta gestiune, tăierea ilegală a arborilor, construcțiile ilegale în zonele împădurite și incendiile frecvente.

Sursa: Infoalert

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …