Home / Actiuni si evenimente / COMUNICAT: ROMSILVA INCEPE LUCRARILE DE PREVENIRE SI COMBATERE A DAUNATORILOR FORESTIERI

COMUNICAT: ROMSILVA INCEPE LUCRARILE DE PREVENIRE SI COMBATERE A DAUNATORILOR FORESTIERI

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va efectua in perioada urmatoare lucrarile anuale de prevenire si combatere a daunatorilor forestieri, in arboretele si pepinierele silvice administrate.

O pondere insemnata o au lucrarile de combatere avio-chimica a insectelor defoliatoare ale foioaselor, lucrari care se desfasoara in perioada de primavara.
In functie de fenologia vegetatiei forestiere si a insectelor daunatoare, Romsilva va efectua, in perioada aprilie – mai a.c., lucrari de combatere prin metoda pulverizarii cu ajutorul avioanelor utilitare, in arboretele de foioase de pe raza judetelor Mehedinti, Olt si Tulcea.
Pentru o eficienta corespunzatoare a actiunii, se vor utiliza produsul chimic DIMILIN 48SC, substanta activa Diflubenzuron, precum si produse biologice pe baza de Bacillus thuringiensis.
Graficele de executie a lucrarilor de combatere avio urmeaza a fi aduse in atentia factorilor interesati prin afisare la sediile ocoalelor silvice si ale consiliilor locale de pe raza teritorial-administrativa a suprafetelor de padure incluse in zona de combatere si prin mass-media locala si centrala, cu cel putin 5 zile inainte de inceperea lucrarilor.

Apicultorii care detin stupine amplasate in zona arboretelor ce urmeaza a fi tratate vor fi informati asupra acestor actiuni, pentru a preveni eventualele efecte negative.
Neefectuarea lucrarilor de combatere a daunatorilor forestieri poate conduce la defolierea arborilor si implicit la debilitarea padurilor respective, existand posibilitatea de uscare in masa a arboretelor.
Neefectuarea lucrarilor de combatere va conduce la inmultirea excesiva a insectelor si la extinderea atacurilor in suprafetele agricole si pomicole invecinate.
In sensul celor mentionate mai sus, rugam factorii interesati, precum si societatea civila, sa ne comunice eventualele puncte de vedere, propuneri sau observatii in legatura cu aceste aspecte, la adresa de e-mail: office@rnp.rosilva.ro sau prin fax la nr. 021 316 84 28.

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA
Bucuresti, 06.04.2017

Sursa: ROMSILVA

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …