Home / Paduri / Polițiștii au reținut 11 persoane acuzate de tăieri ilegale și furt de arbori. Joi ar putea fi decisă arestarea lor

Polițiștii au reținut 11 persoane acuzate de tăieri ilegale și furt de arbori. Joi ar putea fi decisă arestarea lor

Polițiștii din Câmpulung Muscel au reținut, miercuri seară, după mai multe ore de audieri, 11 persoane acuzate de tăiere ilegală și furt de arbori.

Potrivit unui comunicat al IPJ Argeș, suspecții au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați, joi, în fața magistraților pentru stabilirea măsurilor preventive.

Polițiștii au ridicat trei autoutilitare și 29 de căruțe, în urma perchezițiilor care au avut loc în comunele Bughea de Sus, Albeștii de Muscel și Rucăr, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane. Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, au mai fost ridicate pentru cercetări 54 de motofierăstraie, suma de 11.500 de lei și 3.500 de euro, 40 de metri cubi de lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei și 9 metri cubi de cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei.

În urma descinderilor, 24 de persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Muscel pentru audieri.

Polițiștii argeșeni, coordonați de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, au efectuat, miercuri, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, 40 de percheziții domiciliare într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori și complicitate la furt de arbori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2016 — martie 2017, persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori, respectiv cantitatea de aproximativ 1.235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat și comercializat materialul lemnos.

Sursa: Romania Libera

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …