Home / Paduri / Buzău: Amenzi de aproape 130.000 de lei pentru infractiuni silvice, in urma actiunilor jandarmilor buzoieni

Buzău: Amenzi de aproape 130.000 de lei pentru infractiuni silvice, in urma actiunilor jandarmilor buzoieni

În primele trei luni ale acestui an, jandarmii buzoieni au desfășurat în total 37 de acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul silvic. În urma acestor verificări au fost constatate opt infracțiuni și 53 de contravenții.

În total, pentru neregulile constate au fost aplicate amenzi în valoare de 128.000 de lei, iar agenții constatatori ai Jandarmeriei au recuperat și confiscat aproximativ 28 de metri cubi de material lemnos.

De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a patru autoutilitare, nouă căruțe, patru motofierăstraie și alte bunuri care au fost utilizate la săvârșirea infracțiunilor silvice.

În continuare, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău vor intensifica acțiunile derulate pe linia protejării fondului forestier și de stopare a faptelor care duc la degradarea ireve­rsibilă a pădurilor.

Sursa: Buzau.net

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea

Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport …