Home / Actiuni si evenimente / 20.000 de brazi şi molizi, plantaţi împreună cu voluntari, la Ocolul Silvic Vama

20.000 de brazi şi molizi, plantaţi împreună cu voluntari, la Ocolul Silvic Vama

Sute de voluntari au participat sâmbătă, 1 aprilie, la o acţiune de împădurire organizată de Ocolul Silvic Vama, în cadrul „Lunii plantării arborilor”.

În urma acestui efort comun a fost împădurită o suprafaţă de 4 hectare, fiind plantaţi aproximativ 20.000 de puieţi din speciile molid şi brad.

„Acţiunea a avut drept scop conştientizarea rolului şi importanţei pădurilor, a complexităţii lucrărilor de regenerare în rândul participanţilor”, a spus şeful de ocol Gelu Puiu.
Alături de cei de la Ocolul Silvic Vama au participat numeroşi elevi ai şcolilor din Vatra Moldoviţei, Frumosu şi Vama, ai Colegiului Silvic Bucovina şi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, din Câmpulung Moldovenesc. Lor li s-au alăturat voluntari din oraşul Suceava, precum şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

De asemenea, au participat cu voluntari primăriile comunelor Vatra Moldoviţei, Frumosu şi Vama, dar şi Serviciul de Gospodărire a Apelor Câmpulung Moldovenesc, membri ai asociaţiei „Hai în Bucovina”, precum şi elevi din cadrul Asociaţiei Grupurilor Locale de Tineret Young Generation.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Publicat de: ziarmediu

Alte articole

Calarasi: 21 de hectare de pădure, plantate de voluntari, au ajuns la stadiul masiv la Dragoş-Vodă şi Vâlcelele

În sudul României, suprafaţa ocupată de păduri nu depăşeşte 5%, deşi în zona de câmpie …